Зимата и зимното бягане

Гласувайте (1-5)

Зимата настъпи. Отдавна при това. Изглежда леко смущаваща с цялата тази студенина, виелици. Затваряме се у дома и забравяме за спорта, за бягането. Просто трябва да сме подготвени. Ето някой важни съвети, които ще ви помогнат, ако сте почитатели на спорта.

1.  Уверете се , че чорапите не са направени от памук. Краката се потят , независимо от отрицателните температури на времето, колкото и да не ви се вярва. Избора на правилните чорапи е от съществено значение. Памучни, чорапите бързо абсорбират влагата, устявят усещане за сухота, топлят и задържат топлината, важно качество за зимния период.

2.  Купете си зимни маратонки. Ако си вземете обувки с по добро качество, ще улесните и себе си, определено ще ви помогнат при киша и лед. Обиколката на крака намалява при по – студена температура. Това може да е причина и за промяна на номера ви. Отидете в специализиран магазин, за да сте сигурни в качеството на обувките си. Обувка , която е прекалено стегната може да наруши циркулацията на кръвта в крака ви и да доведе до измръзване в зависимост от това колко дълго сте там.

3. Хубаво е през зимата да повървите около 20 – 25 мин на бавен ход, преди да тръгнете да тичате на по – висока скорост. Това гарантира, че мускулите ви са се климатизирали към времето и предпазвате самите себе си от настинка.

4. Зимното бягане е една добра опция. Ако търсите разтуха навън, а времето не позволява, поради виелица, например , по удочния вариант е да използвате фитнесзалите или плувните басейни.

5. Важно е да сте дебело облечени през зимата, подготвени и за най – лошото. Шапка, ръкавици, едни задължителни аксесоари, които ще ви помогнат и ще запазят топлината. Дългия ръкав и светлоотразяващо яке са задължителни. Помислете за неблагоприятните условия и при необходимост добавете още един кат дреха.

Зимното бягане е доста приятно. Трябва да сте на ясно разбира се, че вихрушката ще е против вашето финиширане, и ще се движите с по бавно темпо. Но всеки сезон си има своите предимства. Винаги е приятно да усетиш струните на зимния вятър, пронизващи тялото ти. Забавлявайте се !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.